rre

Amersfoort bespaart €nergie

Gratis hulp bij energiebesparing

De gemeente biedt in 2020 woningeigenaren gratis (financiële) hulp bij praktische maatregelen om thuis energie te besparen. Dat scheelt in je portemonnee én helpt bij de klimaataanpak. Een mooi steuntje in de rug voor een eerste of volgende energiestap. Fijn dat je meedoet, samen maken we het verschil.

Het stimuleren is gratis en gebeurt op drie manieren. Je kunt je voor één van de manieren aanmelden, de aanpak die het beste bij jou past. Het betekent ook kiezen. Hieronder vind je een totaaloverzicht, met linkjes voor meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden.

Deze actie is mogelijk dankzij subsidie van het Rijk. Aanmelden is nodig omdat wij als gemeente uw naam en adres door moeten geven aan het Rijk. Dat doen we alleen aan het Ministerie en alleen als erom wordt gevraagd. Na de actie worden uw  gegevens verwijderd.  

Dit kan via www.amersfoort.energiebox.org of telefonisch via 033-3039890.

Woningeigenaren, die graag vandaag aan de slag gaan met praktische tips en maatregelen thuis.

Met deze aanpak krijg je gratis een persoonlijk adviesgesprek en een energiebox.  In de energiebox zitten producten zoals een ledlamp, radiatorfolie, tochtstrips, stekkerblok en een douchecoach.

Project Energiebox heeft verschillende bewoners uit Amersfoort opgeleid tot energieadviseur. Wanneer je je aanmeldt zal een van de adviseurs contect met je opnemen en een afspraak inplannen. Je kunt het gesprek online doen, maar het kan sinds 1 juli ook op gepaste afstand thuis.  Als je kiest voor online, via skype of Whats app, krijg je vooraf de energiebox thuis, met een checklist.

Uit eerdere acties in gemeenten Utrecht en Eindhoven blijkt dat je met een advies en de box ongeveer €150 tot €250 per jaar kan besparen op je energielasten.

Dit kan via www.amersfoort.energiebox.org of telefonisch via 033-3039890.

Woningeigenaren, die graag vandaag aan de slag gaan met praktische tips en maatregelen thuis.

Naast advies met energiebox, kun je ook kiezen voor een gratis energiebox met energiebesparende producten zonder gesprek. In de speciaal samengestelde energiebox vind je producten zoals een ledlamp, radiatorfolie, tochtstrips, stekkerblok en een douchecoach. Een energiebox zonder begeleid gesprek levert overigens minder besparing op, omdat je daarmee de analyse mist van wat je thuis nog meer kan doen en welke kleine gedragsverandering al veel zou kunnen betekenen.

Wanneer je je aanmeldt zal een van de adviseurs een afspraak inplannen om de energiebox thuis af te leveren, op gepaste afstand uiteraard.

Deze financiële bijdrage is voor iedere woningeigenaren interessant, of je nu grote of kleine stappen zet. Bekijk eerst de lijst met mogelijk maatregelen waar deze subsidie voor geldt (zie bij WAT).

Overigens naast deze lokale steun kun je ook landelijke subsidie aanvragen voor energiemaatregelen. Kijk hiervoor op duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Als je thuis concrete energiemaatregelen uitvoert of laat uitvoeren, zoals bijvoorbeeld een nieuwe douchekop, vloer- of spouwmuurisolatie, dan kun je € 70 terugkrijgen. Dit is het minimum en maximum bedrag. Om de subsidie te kunnen beoordelen is een geldig betaalbewijs nodig en sommige gevallen ook een factuur.

Het gaat om maatregelen in de periode van 1-1- 2020 tot 31-12-2020 in je eigen woning.

Wil je graag host worden van een (online) Energy Party? 

https://www.buurkracht.nl/energyparty-amersfoort/

Wil je meedoen of heb je vragen? Vul dan het aanmeldformulier in. De gespreksleider neemt hoe dan ook eerst contact op en helpt je op weg.

EnergyParty aanvragen

Een online EnergyParty is een gezellige avond over energiebesparing met zo’n zes tot acht buren en/of bekenden. Iedereen neemt deel vanuit huis via de laptop. Jullie bekijken samen je energieverbruik en de bespaarmogelijkheden. Een getrainde gespreksleider uit Amersfoort begeleidt de avond.

De gespreksleider geeft informatie over lokale leveranciers van bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen. Ook (lokale) subsidies en financieringsmogelijkheden komen aan bod. Iedereen beëindigt de party met een concreet en persoonlijk plan. Na ruim 1.500 EnergyParty’s is gebleken dat zo’n 60% van de deelnemers naderhand een flink lagere energierekening heeft. Overigens we bieden de EnergyParty ook thuis aan: in huis of in de tuin. U kunt zelf bij het aanmelden aangeven waar u voorkeur naar uitgaat.

Zelf een EnergyParty geven?

Vraag je een online EnergyParty aan, dan krijg je een pakketje met uitnodigingen, waarmee je je buren en bekenden uitnodigt. Je ontvangt ook een energiebesparende attentie, die je meteen aan je gasten mag uitdelen. De gespreksleiders regelt verder alles, je kunt dus zelf gewoon meedoen met het programma.  

De gespreksleider neemt vooraf contact met je op om een datum te prikken en het verloop van de avond uit te leggen. Vervolgens ontvang je een bevestiging met de datum en tijd van de party, het programma en de contactgegevens. De gespreksleider zorgt voor alle benodigde spullen. 

 


 
Cookie-instellingen