Vraag gratis regenwateradvies aan

11-06-2024
1173 keer bekeken

Het opvangen van regenwater in je eigen tuin heeft veel voordelen. Daarom bieden Waterschap Vallei en Veluwe en de Gemeente Amersfoort gratis advies aan voor inwoners die hiermee aan de slag willen.

Professionele regenwatercoaches
Inwoners van Amersfoort kunnen gratis advies krijgen van professionele regenwatercoaches om regenwater beter op te vangen en vast te houden in hun tuin. Dit initiatief van Waterschap Vallei en Veluwe en Gemeente Amersfoort helpt bij het klimaatbestendiger maken van tuinen, het verbeteren van plantengroei, het verminderen van wateroverlast en het ontlasten van het riool.

Totaaladvies
Na het gesprek krijg je een verslag met advies over maatregelen zoals waterdoorlatende bestrating, droogtebestendige beplanting, de mogelijkheid van een groen dak en meer biodiversiteit in je tuin. Dit is een compleet advies waarmee je praktisch aan de slag kunt. Een belangrijk advies van de coaches: "Begin klein en kijk wat mogelijk is. Elke regendruppel die niet in het riool, maar in je tuin terechtkomt, is er één."

Inschrijving
Aanmelden kan via deze link.
Na inschrijving ontvang je per mail een link om een afspraak te maken met een van de regenwatercoaches.

Nodig vooral ook je buren uit voor het adviesgesprek. Samenwerken in het groen en kosten delen is voordelig en effectief.
Voor vragen over deze actie kun je mailen naar info@amersfoortrainproof.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen