Isolatiecampagne van start

24-06-2024
997 keer bekeken

Amersfoort isoleert en de gemeente betaalt mee. Onder dit motto is de isolatiecampagne van start gegaan. Hiermee wijst de gemeente alle woningeigenaren op de subsidiemogelijkheden van de gemeente.

Met de isolatiesubsidie kunnen eigenaren van koopwoningen energiebesparende maatregelen nemen zoals vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Welke subsidie ze krijgen, hangt af van hun inkomen en de WOZ-waarde van hun huis.

De subsidieregeling is voor woningeigenaren met een slecht ge├»soleerde woning (energielabelklasse D, E, F en G). Voor huiseigenaren met de laagste inkomens regelt de gemeente een isolatiebedrijf en betaalt de klus. Woningeigenaren met een hoger inkomen en een hogere woningwaarde krijgen 1000 euro subsidie of een flinke korting op persoonlijk isolatieadvies. Met de subsidiechecker op amersfoort.nl/isoleert controleren huiseigenaren eenvoudig welke subsidie op hen van toepassing is. De regeling is nog niet bedoeld voor eigenaren van appartementen. De gemeente werkt voor hen aan een aparte regeling.

De gemeentelijke subsidie kan gecombineerd worden met de landelijke ISDE-regeling voor isolatiemaatregelen. Inwoners die vragen hebben over isolatie kunnen langskomen bij het fysieke energiepunt in het stadhuis.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen