Winnaars Upcycle Challenge aan de slag met Amersfoorts afval

15-07-2024
1006 keer bekeken

Amersfoort zet stap richting een circulaire toekomst met creatieve oplossingen voor afvalverwerking

Volledig circulair in 2050

De gemiddelde inwoner van Amersfoort produceert jaarlijks 26 kg grof huishoudelijk afval, waarvan slechts 27% wordt hergebruikt. De gemeente Amersfoort streeft ernaar om in 2050 volledig circulair te zijn. Om dit doel te bereiken, heeft de gemeente de 'Upcycle Challenge' gelanceerd.

Upcycle Challenge: Innovatieve oplossingen voor afval

De 'Upcycle Challenge' is bedoeld om innovatieve ondernemers te vinden die bij kunnen dragen aan het hergebruik van meubels, elektronisch afval en hout. In samenwerking met Starthubs, open innovatieplatform, werd deze uitdaging uitgezet. Van de 21 inzendingen werden er vijf geselecteerd om hun ideeën te pitchen voor een deskundige jury in het Groene Huis.

Winnende ideeën: stadsvergroening en interieurobjecten

Studio ID Eddy won met hun project 'Flocci' (foto). Een plantenbak en zitmeubel ineen, die openbare ruimte snel en aantrekkelijk vergroenen en aangenamer te maken. VanPlestik overtuigde de jury met hun innovatieve methode om afval om te zetten in hoogwaardige interieurobjecten.

Gemeente verwelkomt nieuwe partners

De gemeente Amersfoort is zeer tevreden met alle inzendingen en kijkt ernaar uit om naast de winnaars ook andere partijen te verwelkomen in hun netwerk. Door samen te werken met creatieve en innovatieve ondernemers, hoopt de gemeente een stap te zetten richting een volledig circulaire toekomst.

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen